Panzióm konyhájának felszerelése egyszerűbb volt, mint gondoltam

Évek óta szakácsként dolgoztam különböző éttermek konyháján, megfordultam közétkeztetésben, három csillagos étteremben és gyerektábor menzáján is főztem már, úgyhogy elég nagy tapasztalatom van. Egy idő után úgy döntöttem, hogy a saját lábamra kell állnom, és a munkahelyek váltogatása helyett inkább bele kell vágnom egy saját bizniszbe. Családom, barátaim és a régi kollégáim egy része is segített abban, hogy hosszas tervezgetés és szervezés után megnyithassam saját panziómat, melynek van egy kis vendéglő része is. A nyitás azonban nem ment egyik pillanatról a másikra.

Ahhoz, hogy egy panziót meg lehessen nyitni, számos előírásnak meg kell felelni. Na meg, ha konyha is található a szálláshelyen, akkor annak is megfelelő engedélyekkel kell rendelkeznie. Hosszas kutatómunka, papírmunka, bürokratikus útvesztő után már-már közel volt a cél, már csak az utolsó simítások voltak hátra. Volt egy csomó minden, aminek a beszerzését az utolsó pillanatra hagytam.

Szeretek olyan webáruházban vásárolni, ahol egyszerre több mindent meg lehet venni. Nem 2-3 terméket rendelek csak egy webáruházból, hanem jó sok mindent, így csökkentve a szállítási költségeket és a környezetterhelést. Amikor a panzióm berendezését terveztem, akkor találtam rá az expresszbolt.com-ra, ahol még olyan termékeket is megrendeltem, amire nem is gondoltam, hogy szükségem lehet. De szükségem volt.

Konyha – www.expresszbolt.com

A konyha berendezése nem okozott különösebb gondot, mert az edények egy része már megvolt. Néhány apróságra azonban szükségem volt, hogy a vendégeim a legkényelmesebben tudjanak nálam reggelizni/ vacsorázni.

 • A szilikon olaj adagoló konyhai ecset a vendégtérbe kerül majd, ahol a vendégek a saját maguknak tudják ízesíteni a reggeli pirítósukat. Nagyon frappáns és mutatós eszköz.
 • A mini csokoládé szökőkút nem hiányozhat a rendezvényes asztalról. Ezt a szolgáltatást majd extraként kérhetik a vendégek, ha kisebb rendezvényeket szerveznek a panzióba, de egy romantikus hétvégi csomagba is belekerülhet majd a csoki szökőkút.
 • A croissant vágó a reggeli péksütemény készítéséhez lesz használatos. Az a tervem, hogy veszek kész leveles tésztákat és a reggelihez saját kezűleg gyártom a vajas és sajtos croissantokat.
 • Konyhai reszelő és szeletelő: erre minden konyhában szükség van, nem is egy darabra, mert a különböző fajtájú reszelni valóknak más és más reszelőt kell fenntartani. Egy tésztát például nem lehet reszelni sárgarépa reszelővel vagy szerecsendió reszelővel.
 • A vágásbiztos kesztyűt sokan kihagyják a konyhai felszerelésből, pedig sok bosszúságtól és fájdalomtól tud megóvni minket, ha például hússzeletelés vagy zöldségaprítás közben felvesszük kezünkre ezt az acélszálakkal megerősített kesztyűt.
 • Professzionális késélező: késkészletem már van, az a szakács egyik legfontosabb kelléke. Azonban mit sem ér egy jó kés az éle nélkül. Csak éles késsel szabad szeletelni, így beszereztem az Expresszboltból egy ilyen gépezetet is.
 • Elektromos palacsintasütő: kérdezhetik, hogy minek elektromos sütő, hogyha hagyományosan is lehet sütni… erre én azt mondom, hogyha 20 vendégnek készítjük a reggelit, akkor nagyon hasznos lesz az elektromos palacsintasütő, mely akár percenként 2 darab palacsintát is el tud készíteni. Fogyasztása igen alacsony, 650 W-os teljesítményű.
 • Kenyérpirító (700 W-os teljesítmény): ebből vettem két darabot is, mert a reggeliztetéshez elengedhetetlen kiegészítő. A vendégek szeretik elkészíteni saját maguknak a toast kenyerüket.
 • Nagy füles tálcából vettem 30 darabot, mert ezen képzelem el a reggeli és az ebéd szervírozását. Nálunk nem csak a vendéglő részen lehet elfogyasztani az ételt, hanem a vendég akár a kertbe is kiviheti a tálcáját, ahol a festői környezetet csodálhatja, akár piknikezés közben, vagy a kerti bútorokon ülve.
 • Műanyag ételtárolóból is rendeltem 40 dobozzal, a 900 ml-es egységű dobozban fogjuk tárolni az előkészített félkész termékeket, felvágottakat, zöldségeket. Nélkülözhetetlen hozzávaló a zárófüles fedél, mellyel hermetikusan zárható le a tároló, így a HACCP előírásoknak megfelelően, felcímkézve tárolható az étel az arra megfelelő hűtőben. Nagy előnye ennek a tárolónak, hogy hűtőzhető, mikrózható és mosogatógépben is mosható, így mindenféle konyhai műveletet végre lehet hajtani a benne tárolt élelmiszerrel.
 • Kapcsos tortaformából is rendeltem 3 darabot, mert a süteményeket is helyben fogom készíteni a vendégeim számára. Első körben joghurtos piskótatorta lesz a kínálatban, illetve répatorta, aztán ha látom már a keresletet, bővíteni fogom a palettát sajttortával, meggyes tortával, almatortával, körtetortával stb., a vendégek igényeinek megfelelően. Törekedni fogok az idénygyümölcsök felhasználására.

Elég szép kis készlet ez az Expresszboltról, nem?

Kert és vendégtér – www.expresszbolt.com

 • A kerti frissítő párakapu nem maradhat ki a lugasos terasz felszereléséből. Az igazán forró nyári napokon nem elég csupán az árnyékban ülni, hanem szükség lesz extra hűsítésre is, melyet az Expresszboltból rendelt párakapukkal képzeltünk el.
 • A kertes házakba és a panziókba is elkel egy magasnyomású felülettisztító, mely eltávolítja a makacs koszréteget a gyakran használt, igénybevett felületekről. A teraszon és az előtérben nagy lesz a sürgés-forgás, így a magasnyomású mosóhoz rendeltem többfajta mosófejet, melyet a felülethez mérten lehet váltogatni.
 • Gyönyörűen gondozott kertbe nagy szükség lesz egy napelemes ultraszonikus vakondriasztó készülékre, mely az általa kibocsátott ultrahang és rezgések segítségével tartja távol a rágcsálókat a pázsittól. Nincs is idegesítőbb, mint amikor a vakond a legrosszabb helyen dugja ki a fejét, éppen a gondozott ágyásunk közelében. A leghumánusabb megoldás jelenleg a piacon ez a rezgéseket kibocsátó vakondriasztó.
 • Háromszög alakú, árnyékoló napvitorla: a lugas és a pergola mellett a hátsó kis teraszon fogunk létrehozni egy gyerek játszósarkot, ahol lesz homokozó, játékvár és kreatív asztalka is. A gyerekek védelme érdekében kifeszítünk több napvitorlát a terület felé, így a nagy nyári melegben is biztonságban lehetnek a kicsit, a felnőttek pedig figyelhetik őket az árnyékos lugas alól.
 • Rendeltem két szett gyorskötözőt is, mert arra minden háztartásban, és minden panzióban szükség van. Minden kisebb törést meg lehet javítani a gyorskötöző segítségével. Kábelkötegeléshez is kiválóan alkalmas, így alap felszereltség egy vendégekkel teli helyen.

Miután végigböngésztem a www.expresszbolt.com webáruház termékeit, 95 tétel került a kosaramba, amely nélkülözhetetlen a panzió és a kisvendéglő megnyitásához. Összesen bruttó 160. 150 Ft volt a kosaram tartalma, viszont mivel cégként vásárlok, így az áfát később vissza tudom igényelni, így végül nettó 126.102 Ft-ot kellett fizetnem. A vásárlás előtti utolsó pillanatban az expresszbolt.com felajánlotta nekem, hogy éljek az első vásárlóknak járó 5%-os kedvezménnyel, amit én szívélyesen el is fogadtam. Egy ekkora összegnél az 5% nagy segítség! Nem volt más teendőm, mint a rendelés előtt regisztrálni a webáruházba és már enyém is volt a kedvezmény!

A szállítási költséget külön ki kellett kalkulálni, mivel ekkora rendelési mennyiségnél különlegesebb csomagolási technikára volt szükség. A szállítás egyébként ingyen van 19.990 Ft vásárlás felett, de én aztért egyeztettem a webáruházzal, hogy kifizetek többletköltséget is, csak épségben érjenek ide a megrendelt termékek a panzió nyitása előtt. Végül nem kellett a szállításért fizetnem, kiemelt ügyfele lettem az expresszbolt.com webáruháznak. Nagyon elégedett vagyok a vásárlásommal, a termékek minőségével és a webáruház rugalmasságával. Ha szükségem lesz valamilyen eszközre a nyitás után, az www.expresszbolt.com-ot fogom felkeresni legelőször!