Selfie gép a lagzi sztárja

Meséltem már arról, hogy milyen váratlanul találkoztam újra hosszú évek után Manci nénivel és hogy újra élvezhettem általa gyerekkorom ízeit. Bár a rántott hús és a krumpli íze a régi volt, eközben új dolgokra is figyelmes lettem.

A kis vendéglőben ugyanis történetesen éppen zajlott egy lagzi is, az egyik külön teremben. Nagyon szép volt a menyasszony, hangulatos az összejövetel, de nem igazán értettem elsőre, hogy mitől is szórakoznak olyan jól a vendégek. Nem bírtam ki, az az igazság és belestem hozzájuk. Meglepetésemre az egyik sarokban egy fura masina állt és azt vették körbe a vendégek. Mindenféle jelmezeket tartottak az arcukhoz és folyamatosan nevetgéltek.

Mivel nem jöttem rá, hogy pontosan mi is zajlik ott, megkérdeztem Manci nénit. Ő felvilágosított, hogy manapság az a szokás, hogy az ifjú pár bérel egy úgynevezett selfie gépet. Ezt már a lagzi előtt egy órával kihozzák nekik, ha szeretnék egy előre kiválasztott fotófallal és a vendégek szabadon igénybe vehetik 4-6-8 vagy akár több órára is.

Arra gondoltam, hogy ez akár a céges bulikon is jól jöhet, így elkértem tőle a cég elérhetőségét, hogy majd ha hazaérek, továbbíthassam a HR osztályunknak. Szerintem a karácsonyi partin lenne a legviccesebb. Olyan jó lenne megörökíteni az ünnepi pillanatokat a kollégáimmal, akik egyben a barátaim is.

Szétnézve a cég weboldalán egyébként azt találtam, hogy a kitelepülésük alatt korlátlan számú fotót készíthetnek vele a vendégek, amit a selfie gép azonnal ki is nyomtat 10×15 cm-es méretben. De tud gif-eket is készíteni, illetve digitálisan is el lehet kérni a képeket, hogy az esemény után meg tudjuk osztani a közösségi médiában.

Emellett tudunk olyan keretet vagy feliratot csinálni, ami minden képre automatikusan rákerül. Ilyen lehet például egy lagzin, hogy Tomi és Nóri 2021. február 10. vagy egy céges bulin XY cég karácsonyi party 2021. Ez alapján évekkel később is pontosabban fel tudjuk idézni, hogy mikor és milyen eseményen készültek a mókás képek.

A honlapon a különböző csomagárak is fel vannak tüntetve a selfie gép bérlésével kapcsolatban. Azt írják, hogy elég hozzá egyébként egy 3-szor 3 méteres területet elkülönítenünk az adott helyiségben. Minden bérlés mellé jár a személyes asszisztencia, azaz egy hozzáértő személy, aki végig ott van az eseményen, és segít a készülék használatában a vendégeknek. A kiszállítás Budapest területén ingyenes, annak határától számolva vidékre pedig 60 Forint kilométerenként.

Maga a bérlés 4 órára 79 000 forint, 6-ra 99 ezer, míg 8 óra esetén 119 000 Ft-ba kerül. Ez egy céges költségvetésnek semmiség, az esküvőn meg szívesen adnánk amúgy is valami maradandó emléket a vendégeinknek. Ez akár azt is helyettesítheti. Gondolkodtam rajta, hogy egy lagzin vajon hány órára lenne érdemes kibérelni. Kezdődik mondjuk akár már délután 6 óra fele és hajnali 2-ig szerintem mindenképp eltart egy jobb lagzi. De, ha véletlenül még ennél is tovább húzódna, ott a helyszínen kérhetünk hosszabbítást óránként 13 000 Ft-ért. Ez szerintem egy nagyon nagy előny, mert nem minden esetben lehet ezt előre jól kiszámítani.

Szóval szerintem igazán jó ötlet ez a selfie gép bérlés. Bedobom a céges buli szervezőinek is a lehetőséget, de nagyon remélem, hogy egyszer majd a saját esküvőmön is lesz lehetőségem bevetni. Olyan jó lenne majd évekkel később nézegetni a képeket, amiket a barátainkkal és családtagjainkkal készítünk ezen az igazán fontos napon.