Üzletkötés egy kis vendéglőben

Késésben vagyok, dobálom a ruháimat a kis bőröndbe. Nem hiszem el, hogy már megint sietnem kell és semmi sem úgy alakult, ahogyan elterveztem. Egy kényelmes kávézásra sem maradt időm. Nem baj, majd veszek egyet a sarkon és megiszom a kocsiban, papírpohárból. Behúzom a bőröndöt, felkapom a cipőm és már vágtatok is le a lépcsőn. Ajtó bezárva, a kocsi kulcsa a zsebemben. El sem hiszem, hogy úton vagyok. Ennek a hétvégének rólam kell szólnia, a pihenésről, feltöltődésről, nyugalomról. Semmi üzlet, semmi telefon, csak én és a természet, az alvás, a finom ételek. Végre egy könyvet is el fogok olvasni. Lassan megérkezem a kis vendéglőbe, nem messze a Balatontól. Máris másképp érzem magam, mint otthon a városban. A levegő tisztább, hallani a madarakat, sőt este biztosan a csillagokat is látni lehet. Mennyei. Bejelentkezem, megkeresem a szobámat, lepakolok. Átöltözöm valami kényelmes ruhába és elindulok, körbejárom a vendéglőt. Mindenki nyugodt, kedvesen köszönnek. Én is kedvesebbnek érzem itt magam. Milyen furcsa. Egy kis pihenősarokra bukkanok. Fogok egy könyvet, leülök egy fotelba és elkezdek olvasni. Megcsörren a telefonom, felriadok. Egy pillanat alatt minden nyugalmam elszállt. Azt sem tudom ki az és mit akar, de már ingerült hangon szólok bele a telefonba.

– Haló, tessék?

– Péter vagyok, figyelj ide! Megtaláltam, amit kerestünk, a napelemet! Ezt most nem hagyhatod ki, mert ma van még lehetőséged pályázni a napelem projectre. Küldöm a linket nézd meg azonnal!

Letettük, veszek egy nagy levegőt, mire csippan is a telefon Péter üzenetével. Itt a link barátom, nézd meg mindenképp: sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules, majd jelezz vissza! Üdv, P. Megint nagy levegőt veszek. Megnézem gyorsan és kikapcsolom a telefonom és majd csak hétfőn kapcsolom be újból. Ez az oldal egészen tetszik. Továbbítom a sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules linket az üzlettársamnak, hogy ő is olvassa át. Engem megvettek. Nagyon régóta gondolkozom már, hogy tetetek napelem paneleket a házamra. Túl magas a villanyszámlám és otthon egyáltalán nem energiatakarékos szinte semmi. Itt az idő változtatni ezen. Felkaptam a telefont és felhívtam a céget, akik a napelemeket forgalmazzák. Kedvesek és segítőkészek voltak, válaszoltak minden kérdésemre.

Biztosítottak, hogy átlagosan 10 év alatt jön vissza a napelem ára, amit én teljesen ideálisnak gondolok. Persze, ha időközben eladnám a házam, sokkal többet ér majd, hogy rendelkezik napelemmel. Továbbá 25 év teljesítménygaranciát biztosítanak a napelemhez, ami szintén fontos számomra és nagyban befolyásolja majd a döntésemet.

A napelemmel később majd a gázszámlámon is tudok spórolni, ha kicsit korszerűsítem a háztartási gépeimet és a fűtés is villanyfűtés lesz, mivel ez is tervben van. Emellett a napelem ugye több áramot termel, mint amennyit el tudok használni, így a szolgáltatónak van lehetőségem eladni a fölösleget. Éjszaka pedig, amikor nem tud áramot termelni, szintén tudok a szolgáltatón keresztül áramhoz jutni. Így lényegében valóban nulla forintra jövök majd ki, ami egyértelműen spórolást jelent a jelenlegi villanyszámlámhoz képest.

Egyeztettünk időpontot, hétfőn jönnek és felmérik a házam adottságait mielőtt ajánlatot küldenének. Természetesen megállapodtunk egy körülbelüli összegben. Ideális befektetésnek gondolom és kíváncsian várom a hétfőt, hogy mit fognak mondani, amikor látják a házat is. De úgy gondolom én már döntöttem, akár meg is köthetnénk itt és most az üzletet.

Elégedetten teszem le a telefont, lenémítva. Vacsorára már nem is viszem magammal. A jóízű ételek elfogyasztása után kimegyek a kertbe egy pohár borral, leülök egy hintaszékbe és nézem a csillagokat. A városban nem látszanak ilyen szépen. Talán egyszer vidékre költözöm, nem tudom. De ha így alakul, az biztos, hogy a vidéki házamon is lesz napelem.