Végre kimozdulunk!

Az elmúlt év bezártsága után úgy vágtunk neki a különféle programoknak 2021 tavaszának végén, mintha kalitkából kiengedett madarak lennénk. Próbáltunk minden lehetőséget megragadni, így az első adandó alkalommal el is mentünk a kedvenc éttermünkbe a férjemmel, hogy egy kicsit felrázzuk magunkat a bepunnyadt, unalmas hétköznapokból.

A vacsorára várva beszélgettünk, tervezgettük a következő programunkat. Most, hogy végre lehet menni üdülni, nem lenne rossz eltölteni egy hosszú hétvégét a Balatonon.

https://siofokszallas.info

A régmúltat idéző randink másnapján nagy izgalommal vetettük bele magunkat a keresésbe: úgy nézelődtünk, mintha soha nem jártunk volna még a városon kívül, vagy, mintha legalább Tokió lenne az úti cél. Olyan messzire nem még merészkedünk, így Siófokra esett a választás.

A türelmetlenségünk és örökifjú, kalandvágyó lelkünknek hála azt is megbeszéltük, hogy nem várunk e hétvégénél tovább, így különösen rövid határidővel kellett szállást foglalni. A rövid határidő miatt végül a https://siofokszallas.info oldalát választottuk.
Ezt a weboldalt egyik ismerősünk ajánlotta. Akár tervezett, akár lest minuta utazásról van szó, a https://siofokszallas.info munkatársai azért dolgoznak, hogy a számunkra legmegfelelőbb szállást keressék meg nekünk.

A weboldalakon csodaszép, otthonos kis apartmanok vártak minket. Mindegyik jól felszerelt, kényelmes berendezéssel rendelkezik a képek és a leírt adatok alapján. Mindezek mellett a parthoz is nagyon közel vannak, maximum 250 méterre tőle.
Nem is haboztunk, felvettük velük a kapcsolatot. Egy űrlap kitöltésével tehettük meg mindezt. Leírtuk, mi az elképzelésünk, és bízva vártuk, hogy tudnak nekünk ajánlani egy megfelelő szállást.

Nem kellett sokat várni arra, hogy jelentkezzenek: az oldal munkatársai gyorsan felvették velünk a kapcsolatot. Nagyon segítőkészek voltak, látszott rajtuk, hogy profik, nem mi vagyunk a legnehezebb eset, amit láttak. Hamar közös nevezőre jutottunk, és végül lefoglaltunk egy olyan apartmant, ami közvetlen a Balaton partján van, és az összes erkély és ablak a lélegzetelállító panoráma képét engedi láttatni.

El voltam ájulva! Arra számítottam, hogy vagy a szállás, vagy a közvetítés díja borsos lesz. Enélkül túl szép lenne!
Ez az elgondolásom hamar átalakult egy rosszul berögzült sztereotípiává: a szállásért kapott árajánlat nagyon jutányos volt, a közvetítés pedig nem volt feláras. Nem is értettem, hogy lehet ez!

A https://siofokszallas.info munkatársai persze erre is választ adtak: nekik nem az emberek pénztárcájának kifosztása a cél. Abban hisznek, hogy értéket teremtve tudnak ők is előrébb jutni, így hát megtesznek mindent azért, hogy mind ár, mind komfort szempontjából elégedettek legyenek azok, akik rajtuk keresztül foglalnak.

Több ilyen cégre lenne szükség ám! Nagyon tetszett ez a hozzáállás. Miután mindent elintéztünk, már csak egy fontos dolgom maradt hátra: SOS üzemmódban vásárolni egy új, csinos bikinit!