Váratlan találkozás és egy fogászati megoldás

Párommal elszöktünk a hétvégére, hogy kettesben töltsük a szerelem napját. Törekibe mentünk, nem messze a Balatontól. Kedvesem talált egy kis vendéglőt, ami a fotók alapján kellemes, romantikus kis ház volt. Mind a ketten ideálisnak éreztük, ugyanis szeretjük a természet közeli, barátságos légkörű helyeket. A kis vendéglő magasan megugrotta az elvárásainkat. Az egész házat átjárta a kellemes fenyőillat, meleg színek vettek körbe bennünket, és romantikus regénybe illően beszélgettek a vendégek a kandalló mellett.

Első este, vacsora után, ahogy a szobánk felé tartottunk, megpillantottam egy ismerős arcot. Alig akartam hinni a szememnek. Egy régi osztálytársam volt, sőt egyik legjobb gimis barátnőm. Ő is megörült nekem, széles mosollyal üdvözöltük egymást, bemutattam neki a páromat, majd meginvitáltam, hogy másnap reggelizzünk együtt.

Ezt a reggelit nem fogom elfelejteni. Kedves barátnőm hosszasan mesélte, milyen fogászatra bukkant. Úgy került szóba a téma, hogy sajnos el kellene távolítani az egyik fogamat, mert régóta fáj, és neki épp múlt hónapban volt egy hasonló beavatkozása, pontosabban egy bölcsességfog eltávolítás. Párom azt hiszem örült is, hogy szóba került ez a téma, mert nyaggat egy ideje, hogy keressek fel egy fogorvost a fájós fogam miatt. 

Annyi mindent megtudtam a bölcsességfog eltávolításról. Például: nincs is szükség arra, hogy minden esetben kihúzzák a bölcsességfogat. Ez nekem nagy megkönnyebbülés volt, mert az interneten keresgélve mindig olyan cikkekre bukkantam, hogy a bölcsességfogat végül szinte minden esetben el kell távolítani. Van, amikor elég csak körbemetszeni a bölcsességfogat, hogy az fájdalommentes legyen. Valamint a fogászat, ahol barátnőm járt, elmondása szerint a lehető legmodernebb felszerelésekkel, gépekkel dolgozik, akár sebészetileg is el tudják távolítani a fogat. Megtudtam, hogy szükség esetén kaphatok fájdalomcsillapítót, izomlazítót. Így nyilván barátságosabb az egész procedúra, és nem esnek neki a számnak, mint ahogy azt a lehető legrosszabb módon én elképzeltem. Nem emlékszem már pontosan, mikor és mitől alakult ki ez a fogorvos parám. De sok ember van ezzel hasonlóan, sokan félnek a fogászati beavatkozásoktól. És hozzám hasonlóan sokan halogatják, hogy meglátogassák időnként a fogorvost, pedig akkor megelőzhető lenne a nagyobb probléma, vagy ha nem is látogatják rendszeresen, az első fájdalom jelentkezésekor keresnének fel fogorvost, akkor is elkerülhető lenne a nagyobb beavatkozás és a hosszú ideig tartó fájdalom.

Barátnőm annyira lelkesen beszélt a fogászatról, a fogorvosáról, az egész helyről, légkörről… Mintha az egész fogeltávolítás egy élmény lett volna számára. Bár, nekem is már nagy megkönnyebbülés lenne, ha megszabadulhatnék a fogfájástól, ami már szinte megszokottá vált. Már amennyire meg lehet szokni egy ilyen érzést… Mindenesetre csodálattal hallgattuk az élménybeszámolót, különösen az orvosok kedvességét, profizmusát, segítőkészségét, dicsérte az egész rendelőt. Mi is utánanéztünk végül ennek a magán fogorvosi rendelőnek.

A reggeli végére én is elhatároztam, hogy felkeresem a fogászatot, amiről a barátnőm mesélt, a Fogorvos Budapestet, hogy végre túl legyek azon a bölcsességfog eltávolításon (készüljünk a legrosszabbra ugye).

Nem fogom elfelejteni ezt a hétvégét a kis vendéglőben. Ezt a találkozást egy régi baráttal és ezt a reggelit sem, ami után meghoztam ezt a nagy döntést. Ugyanis minden igaz volt, amit lelkesen mesélt a barátnőm, és már én is így tudom ajánlani ezt a fogorvosi rendelőt bárkinek, akinek szüksége lenne fogorvosra.