Mi így járunk étterembe karantén idején

Amikor még lehetett étterembe járni, gyakran mentünk el közösen vacsorázni a szomszédunkban élő családdal, ugyanis a gyerekeink egy óvodába járnak és nagyon jó barátok. Így egyértelműen mi is azok lettünk. Így, amikor beköszöntött a karantén, és mivel csak egy ajtó választott el bennünket, nem szakítottuk meg a hagyományt, csak annyi változott, hogy a konyha lett az étterem és ott ültünk össze közösen egy finom vacsorára.

Egyik szombat délután, korábban átmentem Krisztihez, mivel találtunk egy új receptet, amit ki akartunk próbálni és megbeszéltük, hogy együtt csináljuk meg. Mikor Lilivel átcsöngettünk, láttam Krisztán, hogy kissé meg van csúszva, és hogy iszonyatosan fáradt. Mondtam neki, hogy most akkor szépen feküdjön le egy 10 percre ezeket a könyveket én gyorsan összekapom, iszunk egy kávét, aztán megkezdjük a főzést, amíg a gyerekek játszanak.

A könyvek között, megakadt a szemem egy A4-es méretű nagyon szép színes füzeten, aminek az volt a címe, hogy Látogatás a tudás birodalmába. Meg is kérdeztem Krisztát, hogy ez micsoda, hiszen Peti még csak 5 éves. Kriszta elmesélte, hogy nem rég rátalált a szilvia-logopedia.hu oldalra, ahol rengeteg fejlesztő könyvet talált, többek között ezt is.

Ez a könyv kifejezetten iskolai előkészítő feladatokat tartalmaz, és már 5 éves kortól ajánlott. Elmondta, hogy nagyon sokat olvasott a témában az oldalon. Mondta, hogy mivel a gyerekeket rengeteg inger éri, különösen fontos, hogy felkészítsük őket az iskolára és javítsunk a koncentrációképességükön. Elég az is, ha csak napi 5-10 percet szánunk erre a könyvre, már az is kifejezetten hasznos lehet. Amit még nagyon szeretnek benne, hogy a feladatok fokozatosan nehezednek, így könnyen tudnak sikerélményt szerezni Petinek, de ha úgy érzik, hogy egy-egy feladatot átugranak, akkor azt is nyugodtan meg lehet csinálni, lényeg, hogy mindig figyelembe vegyék a gyerek adottságait. Alapvetően diszlexia prevenciós elemekre épült, így kifejezetten szakfoglalkozásokra is ajánlott, de otthon is kiválóan lehet alkalmazni. Az iskolai előkészítő feladatok nagyon fontosak ebben a felgyorsult világban. Az iskola kezdés olykor nagyon nehéz tud lenni, új környezet, új emberek, és ha erre nem készítjük fel megfelelően a gyermekünket, akkor lehet olyan mély nyomot fog hagyni benne a kudarc, ami éri őt, hogy az később komoly problémákhoz vezethet a tanulás során.

A Látogatás a tudás birodalmába, egy 156 oldal színes könyv, ami játékos és szórakoztató feladatokon keresztül járul hozzá a gyerekek fejlődéséhez, különös figyelmet fordítva a szókincsbővítésre, az emlékezőképesség fejlesztésére, a kognitív folyamatokra, a térbeli tájékozódásra és még nagyon sok hasznos képességre. A gyerekek mellett pedig a szülőt is felkészíti az iskolakezdésre, mert így megismerheti azokat a képességeket, amik elengedhetetlenek a gyerekeknél az iskolakezdéshez.

Végül én is megrendeltem ezt a könyvet, már nagyon várom, hogy megérkezzen. Ja, a vacsora amúgy meg nagyon szuper volt, örülök, hogy megtartottuk ezt a hagyományt!

iskolai előkészítő feladatok