Boldog vendég, boldog tulajdonos

Szolgáltatást nyújtó vállalkozóként nagyon sok szempontnak kell megfelelnem. Természetesen az első a vendég boldogsága és elégedettsége. Ugyanakkor vannak szempontok, amik a vendéget hidegen hagyják, de nekem akkor is oda kell rájuk figyelnem. Ilyen például a költséghatékonyság. Mivel vendéglőt üzemeltetek, igen gyakran van szükség új berendezésekre, bútorokra, konyhai eszközökre, vagy szórakoztató cikkekre. Ezek a vendégek nyugodt pihenését szolgálják, és emelik az általam nyújtott szolgáltatás minőségét. Soha nem áldoztam fel a minőséget az anyagiak oltárán, de nem szabad elfelejteni, hogy profitorientált vállalkozást vezetek. Így minden alkalommal, amikor be kell szereznem valamit a vendéglőmbe, a legoptimálisabb döntést próbálom meghozni: a legjobb minőséget akarom megszerezni, a legjobb áron.

Így történt ez a tavalyi szezonban is, amikor azon gondolkoztam, hogyan dobhatnám fel egy kicsit a panzió kertjét. Szerettem volna egy hintát a gyerekeknek, vagy egy függőágyat, amit mindenki használhat. Körbekérdeztem a vendéglős barátaimat, hogy ők honnan szoktat kerti eszközöket rendelni. Hárman is ajánlották az 50szazalek.com webshopot. Elmondásuk alapján nem csak kerti eszközöket lehet innen rendelni, hanem nagyjából bármit, de kerti cuccokban is nagyon ott vannak, ráadásul nevükhöz híven, mindig van valami jó akció.

50szazalek.com

Telefonos érdeklődő körutam után elő is vettem a laptopom, és ellátogattam az 50szazalek.com-ra. Nem tudtam még pontosan, hogy hintát, függőágyat, vagy valami más pihentető eszközt szeretnék a kertbe, de gondoltam belevetem magam a kínálatba, és majd kialakul a döntés. Tíz oldalnyi terméket böngésztem így végig, és elég nehezen tudtam dönteni. Ennek oka nem az volt, hogy nem találtam olyat, ami tetszene, hanem az, hogy túl sok ilyen volt. Volt az oldalon hintaágy, függőszék, csúszda a gyerekeknek, medence, és még számtalan eszköz, amivel boldogabbá tehetném a vendégeimet.

Végül makacs módon ragaszkodva eredeti elképzelésemhez, egy függőszéket választottam. Valóban nagyon jó áron volt, és már első ránézésre látszott az is, hogy kiváló minőségű. Elolvastam a leírást a termékről, amiben egyértelműen le volt írva a csomag tartalma és az eszköz felhasználhatósága. Sőt, egy videó is volt a leíráshoz mellékelve, hogy még jobban megismerhessem a terméket. 12 hónap garancia is jár a hintához, ami szintén fontos szempont volt nekem vállalkozóként.

Már biztos voltam benne, hogy nekem ez a függőszék kell, de gondolkoztam, hogy ha már így ég bennem a vásárlási láz, akkor veszek még valamit. Ez azért is volt jó ötlet, mert 19.990 Ft felett a szállítás ingyenes, szóval két legyet üthettem egy csapásra. Nem nagyon keresgéltem tovább, pedig lett volna miből válogatni. Hozzácsaptam a rendeléshez egy ugyanilyen függőszéket, hogy ne csak egy vendég élvezhesse ezt az élményt egyszerre. Sőt, majdnem vettem egy harmadikat is magamnak. De ezt majd legközelebb.

Miután a kívánt termékeket kosárba tettem, indultam a kasszához. Végigszaladtam a rendelési és fizetési folyamaton, ahol egyébként kaptam még az ingyenes szállítás mellé 5% kedvezményt is, mert feliratkoztam az 50szazalek.com hírlevelére.

Néhány munkanap várakozás után érkezett a futár, és átvehettem az új függőszékeket. Nagyon jó áron szereztem be őket, és igazán sok mosolygó arcot láttam benne a nyár során. Így tette az 50szazalek.com boldoggá a vendégeket is, és engem is.