A kis vidéki vendéglő új szivattyúja

Már évek óta járunk egy kedves kis vidéki vendéglőbe. Gyönyörű és hatalmas kertje van, ahol elszórva ízléses kerti bútorokat helyeztek ki, és a távolban a Balaton is látható. Legutóbbi látogatásunk alkalmával megtudtuk, hogy a szinte esőmentes nyár miatt anyagi gondokkal küzdenek. Ugyanis a szárazságnak köszönhetően, jóval többet kellett öntözniük, ami egy ekkora kertnél nagyon magas vízszámlával jár.

Amikor ezt megtudtam, elhatároztam, hogy utánajárok milyen lehetőségek vannak a probléma megoldására. Először is felhívtam a bátyámat, mert tudtam, hogy ő otthon van a kerti és barkácsolós témákban. Nem is csalódtam benne. Azt javasolta, hogy nézzenek körül a vendéglő tulajdonosai a szivattyubolt.hu oldalán, mert egy jó szivattyúval megoldható lenne az öntözés a központi víz használata nélkül. Erősen ajánlotta, hogy a leo xjwm szivattyúk között nézzünk körül, mert neki is olyan van, és az ő kertjéhez nagyon jól bevált. Azért is javasolta ezt a szivattyút, mert ez nagy mennyiségű gázzal vagy levegővel teli víz felszívására is alkalmas kialakítású. Továbbítottam az információt a vendéglő tulajdonosának. Megköszönte a segítséget és azt mondta, hogy azonnal utánajár a dolognak a szivattyubolt.hu oldalán.

Kíváncsi voltam erre a szivattyú dologra ezért én is megnéztem a leo xjwm szivattyúk oldalát. Magát a weboldalt igazán felhasználóbarátnak tartottam, mivel könnyedén megtaláltam, amit kerestem. Az említett típus egyszerűen kezelhetőnek tűnt, egyedül arra kellett figyelni, hogy zárt helyen telepítsük, az időjárási hatásoktól védve kell tartani. De használható a háztartásban, ásott és fúrt kutakhoz, illetve az automatikus vízellátó rendszerekhez is. Emellett szökőkutakhoz és persze házi kertek öntözésére is. Az egyik nagy pozitívuma, hogy a karbantartási igénye minimális. Ahogy ezeket olvastam, én is kedvet kaptam ahhoz, hogy szivattyút telepítsek a házunk kertjébe. Fel is jegyeztem a szivattyubolt.hu címét, hogy alkalomadtán beleáshassam magam a témába.

Pár nappal később már csomagoltunk a hazaútra, amikor odajött hozzánk a vendéglő tulajdonosa. Elmesélte, hogy megfogadta a tanácsunkat és megrendelte a szivattyút, ami elvileg a héten meg is érkezik. Sőt megtalálta a megfelelő szakembert is, aki beüzemeli a szivattyút. A javaslatunknak megfelelően a leo xjwm szivattyúk közül választottak egyet. Ezzel sokat tudnak majd faragni a költségeiken és elkerülhetik a bezárást. Ennek tudatában vidáman búcsúztunk el és indultunk haza.

A szárazságra otthon is kell megoldás

A nyaralásból hazaérve szomorúan kellett tapasztalnunk, hogy nálunk se sok eső esett. Nem olyan hatalmas a kertünk, de azért nem is olyan kicsi, hogy rendes csapvízzel locsoljuk. Ezért még aznap este leültünk megnézni a szivattyubolt.hu oldalát, és végül mi is a leo xjwm szivattyúk között találtuk meg a megfelelőt. Biztos, ami biztos alapon azért másnap még felhívtuk a boltot, ahol minden kérdésünkre kedvesen válaszoltak.

A vendéglő tulajdonosától elkértem a szivattyú szerelő elérhetőségét. Pár nappal később kifogástalan állapotban megérkezett a szivattyú. Szerencsére a beüzemelés nem tartott sokáig, mert a terepet már előkészítettük. Egy kicsit azért tartottam tőle, hogy mi lesz akkor, ha esetleg elromlik a szivattyú vagy történik vele valami. De szivattyubolt.hu-nál biztosítottak róla, hogyha esetleg karbantartási munkálatokra kerülne a sor, akkor ők tudnak benne segíteni.

Hálás voltam a bátyámnak, hogy ajánlotta ezt a lehetőséget, mert így nemcsak a kedvenc kis vendéglőnknek tudtunk segíteni, hanem a saját költségeinket is le tudtuk faragni a szivattyubolt.hu segítségével.