Egy kisvendéglőnél is fontos, hogy a háttérmunka is gördülékeny legyen

Egy jóbarátomnak, Gábornak már jó pár éve van egy jól működő kisvendéglője, a baráti kör időnként meg is látogatja a helyet egy kellemes kis vacsorás összejövetel céljából. Gábor azonban szerencsére egyébként nem szorul ránk, a vendéglő nagyon jól megy, mert a házias ízek, az otthonos hangulat és a kedves felszolgálók hamar kifizetődővé tették a vállalkozását, az aprócska éttermet pedig évről évre egyre többen látogatják meg. A hely szerencsére még mostanság, a vírus idején is jól teljesít, ugyanis nagyon jól kiépítették a kiszállítási rendszerüket.

Az egyik legutóbbi, szűk körben tartott baráti összejövetelünkön is tőlük rendeltük házhoz az ételt, s a kiadós ebéd közben nagyon jót beszélgettünk, ugyanakkor Gábor egy bosszantó történettel is előrukkolt, miszerint az utóbbi fél évben már harmadjára fordul elő, hogy a patron-, és papírbeszállítójuk az ígértnél jóval később szállítja ki a termékeket, s ilyenkor a vendéglő irodai háttérmunkája megakad. Ezen egyébként csodálkoztunk, mert Gábor tipikusan az az ember volt, aki mindig minden téren megtalálta a legjobb és egyben legkifizetődőbb partnereket.

Mindenesetre Liza, aki amúgy egy ügyvédi irodában dolgozott, s csak az utóbbi másfél évben került be a baráti körünkbe, most azonnal tudott tippet adni Gábornak, ráadásul nem is akármilyet. Kiderült, hogy ahonnan ők rendelnek, ott nemcsak hogy pontosak és megbízhatóak a kiszállítás átfutási idejét tekintve, de maga a szállítás még ingyenes is, méghozzá függetlenül a rendelési mennyiségtől.

Mivel Gábor idáig elég borsos összeget fizetett a termékek kiszállításáért az előző helyen, ennek ugyanannyira megörült, mint a megbízható kiszállításnak. Liza azt mondta, hogy már körülbelül egy éve tőlük rendelnek, s amennyiben adott munkanap délig feladták a megrendelésüket, akkor eddig még mindig megérkezett a szállítmány a következő vagy az azt követő munkanapra. Egyetlen alkalom volt, amikor három munkanap lett végül a kiszállítás, ezt azonban be tudták kalkulálni, ugyanis az ekkor rendelt termékük mellett az elérhetőséget jelző ikon egy ciánkék pipa volt, ami a zöld pipás termékekkel ellentétben általában 1-4 munkanapos kiszállítást jelent.

Gábort mindez persze abszolút meggyőzte, azonban a választék fontos volt neki, mert nem csak a vendéglő irodai háttérmunkájához, de fotós és tervezőgrafikus gyermekeinek ilyen-olyan, néha pályázati projektjéhez is kellett például tinta és papír. A könnyen beszerezhető matt selyem vagy félmatt, sima A/4-es típusok mellett volt, hogy vízálló papírra is benyújtották már az igényt, tehát a tinta-, és tonerválaszték mellett a papírválaszték is elhanyagolhatatlan szempont volt.

Szerencsére úgy tűnt azonban, hogy ez sem fog gondot okozni, mert amikor Liza megmutatta Gábornak a szolgáltató nyomtatoalkatresz.hu/papir aloldalát, csakhamar kiderült, hogy bizony, még vízálló papírjuk is van, ugyanúgy, ahogy az iroda által sokat rendelt Ecopixel papír, de a CAD grafikai tervezési munkákhoz használható többféle, speciális papírtípus is rendelhető náluk.

A szállítás terén egyébként plusz előny az is, s ennek Gábor külön nagyon örült, hogy mivel a csomagokat a GLS szállítja, három órás időablakot kapunk a várható kiszállításhoz, így tehát nem szükséges egész nap feszülten, egy helyben várni a csomagra, ha adott esetben más, házon kívüli dolgunk is lenne éppen aznap.

Ekkorra már egyébként én is a nyomtatoalkatresz.hu/papir oldalt böngészgettem, s közben eldöntöttem, hogy legközelebb én is tőlük fogok rendelni. Az ingyenes, jól kalkulálható kiszállítás és a pontos, korrekt termékelérhetőségi információk mellett az oldal formai letisztultsága is meggyőző volt, és persze az is, hogy rendkívül könnyű keresni a felületen, és nem csak a papírtípusok között. Régi, de megbízható tintasugaras HP nyomtatómhoz a típusszám segítségével pillanatok alatt megtaláltam a megfelelő patronokat, ráadásul nem csupán gyári változatokat, hanem a lényegesen pénztárcakímélőbb utángyártottakat is, melyekre az egy éves garancia ugyanúgy érvényes.

A dolognak aztán egy, a tervezettnél korábbi, újabb közös ebéd lett a vége, s ezúttal Gábor ragaszkodott hozzá, hogy mindhármunk menüjét ő fizeti, hiszen többszörösen is megtérült neki Liza tippje. Olcsóbban és kiszámíthatóbban jut hozzá a szükséges kellékekhez, s bár én csak kis tételben rendeltem azóta, nekem is abszolút jó tapasztalataim lettek, sőt, mióta Gábor tervezőgrafikus gyereke átküldte néhány kollégájának is a nyomtatoalkatresz.hu/papir oldalt, azóta ők is onnan szereznek be mindent.