Akár egy vendéglőben is leszokhatsz az alkoholról!

Természetesen nem szó szerint kell érteni. Azonban tény, ami tény, a felepulok.hu 28 napos programja alatt olyan mesebeli házikóban lehetünk, ami egy háromcsillagos vendéglő érzetét kelti bennünk. Ha Te is úgy hitted eddig, hogy az elvonók csakis börtönre hasonlító intézményekben működnek, olvass tovább!

Az alkoholizmus kezelésére megalkotott program egy nemzetközileg elismert és alkalmazott modellen, a Minnesota-modellen alapszik. Erről bővebben a felepulok.hu weboldalán olvashatunk, ahol egyéb fontos és érdekes információt is megtudhatunk. Többek között született az oldalon egy cikk magáról az addiktológiáról, annak felismeréséről, következményeiről és kezeléséről, ami megerősítheti a kételkedők bizalmát a program sikerességében.

Maga az „elvonó kúra” 28 napos, melyet a páciensek egy napfényes, kellemes, zöld kertes házban tölthetnek. A ház belülről is nagyon hívogató és kellemes, melyet büszkén mutat be az oldalon található 3D-s virtuális séta is. Világos falak, fa bútorok és nagy terek találhatók az épületben. Kellemes, otthonos érzést nyújtó, talán kicsit puritán szobák és egy minden igényt kielégítő fürdőszoba teszi kellemesebbé az itt tartózkodást.

A felepulok.hu weboldala minden felmerülő kérdésünkre választ ad, kezdve a procedúra menetével, amiről már a kezdőlapon informálva vagyunk. A menüben navigálva megtaláljuk a program és az azt megelőző konzultációk árait is, így nem árulnak zsákbamacskát. Feltüntetik azt is, hogy az említett ár tartalmazza a szállást teljes ellátással, a házon kívüli programokat és az utókezelést is.

Fontos azonban észben tartani azt, hogy a függőség nem ér véget a 28 nap elteltével. A felépülőnek szüksége van a folyamatos, pozitív megerősítésre és támogatásra mind a családjától, mind a barátaitól annak érdekében, hogy a program sikeres lehessen. Ez a függőség sajnos olyan, amellyel sokan életük végéig küzdenek, ezért szükségszerű megteremteni a támogató környezetet, melyhez fordulhat a felépülő lelki gondok esetén.

Remélem sikerült meggyőznöm Téged, hogy az amerikai filmekben lévő, cellákba zárt, kényszerzubbonyos betegekeről szó sincs a felepulok.hu programja keretein belül. Amennyiben felkeltette a program érdeklődésedet és tovább tájékozódnál a segítők küldetéséről vagy a Minnesota-modellről, látogass el a weboldalukra! A felépülés agyban kezdődik, a „vendéglőben” folytatódik, de mindenképpen otthon ér véget.